Geschiedenis 't Witte Hoes

’t Witte Hoes behoort tot een van de historische gebouwen van Otterlo. De ‘instructie voor den Gemeente Geneesheer te Otterloo’ werd vastgesteld bij raadsbesluit d.d. 6 juni 1906. Dit pand is destijds gebouwd voor fl 5.745,-. Het ‘doktershuis’ is tot 1963 de dokterswoning van Otterlo en Harskamp gebleven.

Antoon Frederic Jacob Beumer heeft van 1919 tot 1955 gefunctioneerd als gemeentearts. Dr. Beumer was een goede vriend van Teunis Poelman, destijds actief in Jagersrust. Samen gingen zij graag op jacht in het jeneverbessenbos. Het geschoten wild ging voor het grote deel naar de armeren die dokter Beumer kende. Dr. Beumer was tevens beschermheer van de lokale muziekvereniging Oefening Baart Kunst.

Aangezien zijn opvolger niet meer tot gemeente arts werd benoemd, ging de gemeente over tot verkoop van de woning. Zijn opvolger, Dokter Goossens, zei bij het afscheid: Ik dank dokter Beumer voor de vaderlijke wijze waarop hij mij als collega ontving en tot het werk inleidde. Op mijn bordje schrijf ik in gedachten; voor moeilijke gevallen hiernaast. Als je rijexamen deed en niet zo best was, maar goed kon horen en zien, en dat wist hij, was het rijbewijs geregeld.

Dr. Goossens heeft enige tijd vanuit ’t Witte Hoes gewerkt en is vervolgens naar de huidige locatie van de huisarts gegaan, de Eikenzoom. Vanaf 1963 is de woning als pension ingericht. Familie De Koning heeft het pand in 1978/1979 verbouwd tot de huidige gedaante. Na familie Rikkenga en familie Van Der Ree is het vanaf maart 2011 aan ons hier een mooie geschiedenis te gaan schrijven.

't Witte Hoes is de groepsaccommodatie en vergaderlocatie van Otterlo welke te reserveren is voor uw besloten gezelschap tot 26 personen. Zoekt u geen besloten accommodatie, dan ontvangen wij u graag bij ons Hotel Kruller.


't Witte Hoes afhuren voor uw gezelschap?

Interesse in een verblijf in uw eigen villa op de Veluwe? Informeer ons over uw wensen en wij maken een offerte op maat!